Як роблять хліб. Фоторепортаж з хлібозаводу №11

Печать

Завдяки одному з політиків, що турботливо захотів поспілкуватися з робочим класом, а саме з працівниками хлібзаводу, випала можливість побачити, як робиться хліб, сухарики, і бублики на столичному Хлібзаводі №11.

Спочатку формуються акуратні кружальця з тіста. Конвеєр вміщує біля 60 рядів майбутніх бубликів. З двох сторін сидять контролери з "вудками".

Фото: Макс Левин

Якимось дивовижним чином контролер перевіряє оком якість заготовок. "Неправильні" і ті, що погано лежать, відловлюються "вудкою".

Фото: Макс Левин

Готові бублики після випікання.

Фото: Макс Левин

А ось технологічний момент який мене здивував найбільше. Бублики обсипають маком вручну! По чотири бублики в кожній руці пірнають в коробочку з маком.

Фото: Макс Левин

І розкладають для підсихання. На упаковках з бубликами треба писати "ручна робота" і продавати дорожче.

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Цукор ніби звичайний, буряковий. Ще й відрами.

Фото: Макс Левин

Сухарі "пресують". Тьотя-контролер сидить на спеціальній лавочці в специфічній позі - мабуть до кінця дня ніг "не чує".

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

А це сухарі до розрізання.

Фото: Макс Левин

Тісто для сухарів з родзинками. Важиться вручну.

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

А це той самий "український". Пахне.., Макдональдс "відпочиває".

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Найсмачніша тут, звісно, скоринка. Чому весь хліб не роблять таким "скоринковим"?

Фото: Макс Левин

А це, мабуть, та сама забугорна система контролю якості ISO 9001.. А виглядають, як милі українські жіночки.

Фото: Макс Левин

Цей апарат ділить тісто на порції - майбутні буханки.

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Потім машина формує з них "ковбаски"..

Фото: Макс Левин

І робить три фірмові смужки - це вже батон.

Фото: Макс Левин

Готові випечені батони вивалюються на ленту і крутяться на ній, як багаж в аеропорту.

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Запах тут вирує просто "ням-ням", так би і понадкушував..

Фото: Макс Левин

Все хотів запитати у цієї життєрадісної жіночки - чи не хочеться постійно їсти при такій роботі?

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Машина для упаковки батона в поліетилен.

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Тэги: фото, хлеб, хлебокомбинаты
Печать
Читайте в разделе
Выбор читателей
В.о. директора департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції призначено 23-річну Анну Калинчук. Ваша реакція з цього приводу?